Popups maken in Wordpress

Wanneer je wilt dat mensen een bepaalde actie uitvoeren op je website, dan is het belangrijk om daarop de aandacht te vestigen. Dit zou je heel goed kunnen doen met een magnet popup.

Een magnet popup (zo noem ik het maar even, ik weet eigenlijk niet of dit de officiele benaming is) is een klein schermpje wat ineens ergens op je website tevoorschijn komt. Door de beweging die mensen in hun ooghoek zien, wordt meteen de aandacht op de magnet popup gevestig.

"Where the focus goes, the energy flows" wordt wel gezegd. Dus, als men ergens de aandacht op vestigt, dan zullen mensen daar ook hun meeste energie of inspanning op richten.

Het oerinstinct wordt getriggerd

Wat er eigenlijk gebeurd wanneer mensen een beweging op je website waarnemen, is dat het oerinstinct wordt geactiveerd. Vroeger toen we nog in berenvellen rondliepen, kon een beweging in je ooghoek gevaar betekenen. De beweging zou bijvoorbeeld kunnen worden veroorzaakt door een sabeltand tijger.

oermens

Een beweging kon ook een kans betekenen, misschien werd de beweging veroorzaakt door een prooi die jij kon vangen en opeten.

Ik heb trouwens in mijn artikel over CSS animaties een uitgebreid verhaal geschreven over het effect van beweging op het brein.

In ieder geval, door de beweging op je website wordt meteen je brein getriggerd en gaat meteen alle aandacht en energie naar het object wat bewoog. Laat dit nu net de magnet popup zijn waarin jij vertelt wat je eigenlijk wil van je bezoeker (bijvoorbeeld naar een bepaalde pagina gaan of iets kopen).

Conversie

Je kunt je voorstellen dat zo'n magnet popup conversie verhogend zal werken. Met andere woorden, je zult meer resultaat halen met zo'n magnet popup.

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je popups kunt maken op je Wordpress website met de popup maker plugin. In de video zie je hoe je snel een popup kunt maken. Uiteraard wil ik je aanraden om flink te experimenteren met de instellingen en mogelijkheden voor een optimaal resultaat.

You have no rights to post comments