Wordpress Menu Item Opties

Wordpress menu item opties bieden je de mogelijkheid om extra zaken met je menu items te doen. Zo kun je bepalen of menu items in een nieuw venster geopend moeten worden, of je kunt een css class toevoegen aan specifieke menu items.

Waar zitten de opties verborgen?

Standaard staan de menu item opties in Wordpress niet aan, maar je kunt ze aanzetten. Hoe, dat zie je in de onderstaande video:

Welke menu item opties zijn er?

Er zijn 5 menu item opties. Met de eerste optie kun je het linkdoel bepalen. Dus, moet een menu item geopend worden in een nieuw venster of niet.

Zelf hou ik over het algemeen de volgende regel aan: verwijst een link naar een pagina op mijn eigen site, dan mag de link openen in hetzelfde venster. Verwijst de link naar een andere website, dan moet de link geopend worden in een nieuw venster. Mijn eigen website blijft daarbij dan ook geopend, ik wil natuurlijk mensen niet wegjagen van mijn eigen site ;-).

Met de tweede optie kun je een titel attribuut toevoegen aan je menu item. Wanneer je in het titel attribuut de zoekterm verwerkt waarop jij wilt dat de pagina gevonden wordt, dan maak je daarmee het menu item weer wat relevanter voor die zoekterm.

De derde optie betreft het toevoegen van CSS classes aan een menu item. Je kunt dan dat menu item via de CSS class van individuele styling voorzien.

Wat je hiermee bijvoorbeeld voor elkaar kunt krijgen, is dat het menu item alleen op mobiele schermen wordt getoond (of juist alleen op brede schermen).

De vierde menu item optie betreft de link relatie. Wil je bijvoorbeeld dat Google geen reputatie doorgeeft aan de pagina waar het menu item naar verwijst, dan zou je hier nofollow kunnen invullen.

De vijfde en laatste menu item optie is de beschrijving van het menu item. Wanneer je Wordpress thema hiervoor ondersteuning biedt, zal deze beschrijving op je website getoond worden.

You have no rights to post comments