Wordpress Revisies

Wordpress doet standaard aan versiebeheer voor je berichten en pagina's. Elke keer als je een bericht of pagina wijzigt en opslaat, wordt er een nieuwe versie aangemaakt. De oude versie blijft ook bestaan.

Deze versies worden in Wordpress "revisies" genoemd.

Snel terugschakelen naar een vorige versie

Dit is mogelijk door de revisies die Wordpress aanmaakt van je pagina's en berichten.

Stel je hebt een behoorlijk blog bericht op je website staan en dit bericht pas je aan. Na een paar dagen merk je dat de aanpassingen niet goed zijn en je zou de wijzigingen graag ongedaan willen maken.

Dit kan lastig zijn, omdat je waarschijnlijk niet meer helemaal precies weet welke aanpassingen je allemaal gedaan had.

Wanneer je in Wordpress je bericht opent, dan zie je in de widget aan de rechterkant staan hoeveel revisies er van dat bericht zijn. Klik op "bladeren" om de revisies te openen. Selecteer de gewenste revisie en klik op "revisie terugzetten".

Je bericht is dan weer terug gezet naar de vorige versie.

Verschillende versies vergelijken

Ook dit is mogelijk met de Wordpress revisies. Klik het vinkje "revisies vergelijken" aan, selecteer de revisies die je met elkaar wilt vergelijken en je krijgt in één scherm beide versies te zien met daarin de onderlinge verschillen.

Erg handig.

Een nadeel van de Wordpress revisies

Naast de voordelen die het ingebouwde versiebeheer biedt, is er ook een nadeel. Er zit geen limiet op het aantal revisies dat wordt bijgehouden van je berichten en pagina's.

Dit betekent dus dat, wanneer je vaak wijzigingen aanbrengt in je pagina's of berichten, de database behoorlijk vol kan lopen met deze revisies.

Hoe je de revisies kunt gebruiken in Wordpress, en hoe je de revisies kunt opschonen en hoe je een limiet kunt stellen aan het aantal revisies dat Wordpress aanmaakt, ontdek je in de onderstaande video:

Een limiet op het aantal revisies

In de video zag je hoe ik met een stukje code in het wp-config.php bestand een limiet stelde aan het maximaal aan te maken revisies per bericht of pagina.

Hieronder zie je de code die je kunt gebruiken:

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Met deze code worden er per bericht of pagina maximaal 3 revisies aangemaakt. Je plaatst deze code dus in je wp-config.php bestand. De locatie waar je deze code plaatst is belangrijk. Ik raad je aan om de code meteen boven de volgende regel te zetten:

define('WP_DEBUG', false);

Zie ook de onderstaande afbeelding:

Wordpress revisies limiet instellen

You have no rights to post comments