Mooie tabellen in Wordpress

Tabellen in Wordpress maken kan lastig zijn. Wanneer je aardig bedreven bent met HTML kun je natuurlijk snel met HTML code een mooie tabel maken, maar het kan ook een stuk gemakkelijker.

De tablepress plugin

Met deze plugin zet je snel en eenvoudig mooie tabellen in Wordpress berichten of pagina's. Je kunt dit doen zonder enige HTML code te gebruiken.

Wanneer je later extra rijen of kolommen wilt toevoegen aan je tabel dan kan dat ook heel eenvoudig. Met een klik op een knop voeg je rijen of kolommen toe.

Zoeken en filteren in tabellen

Als je tabel veel informatie bevat, dan kun je het je bezoekers gemakkelijk maken met zoek en filter opties. Je kunt bezoekers een zoekterm laten invullen en vervolgens worden alleen die tabelrijen getoond die de zoekterm bevatten.

Ook biedt de tablepress plugin de mogelijkheid om te filteren op kolomkoppen. Stel je hebt een tabel met auto's en één van de tabelkoppen is "automerken" dan kun je mensen laten filteren op deze tabelkop. Het resultaat is dan dat alleen rijen van een bepaald automerk getoond worden.

In de onderstaande video zie je hoe de tablepress plugin werkt en hoe je dus zelf mooie tabellen op je Wordpress website plaatst:

Mogen tabellen nog wel?

Onder website bouwers hebben tabellen een wat slechte naam gekregen. Dit komt, tot een paar jaar geleden werden tabellen veel gebruikt voor het ontwerpen van websites. Wanneer bijvoorbeeld een drie koloms website werd ontworpen, dan gebruikte men daarvoor een tabel.

Dit gebruik van tabellen is niet meer aan te raden en ook niet meer gangbaar. Het ontwerp van een website layout gebeurt tegenwoordig met CSS en met name met een grid systeem.

Echter, tabellen kunnen nog steeds goed gebruikt worden voor tabel data. Dus voor een verzameling van informatie die je groepeert en rangschikt in een tabel. Daarvoor zijn tabellen nog steeds uitstekend geschikt.

You have no rights to post comments