Wordpress media openen in een lightbox

In Wordpress kun je media plaatsen in berichten en pagina's. Wanneer je dat zou willen, dan zou je deze media (dus afbeeldingen, video's etc) aanklikbaar kunnen maken en laten openen in een lightbox.

Een lightbox plugin

Om media te kunnen openen in een lightbox, heb je een plugin nodig. Wanneer je zoekt op "lightbox" dan vind je een flink aantal plugins die deze lightbox functie kunnen regelen op je Wordpress site.

Een veel gebruikte plugin is de Huge IT lightbox plugin. Deze plugin is geschikt voor de meest recente Wordpress versie (op dit moment is dat Wordpress 4.7.2).

Na installatie van de plugin is het enige wat je eigenlijk nog hoeft te doen, het activeren er van.

Afbeeldingen laten linken naar een mediabestand

Om nu de plugin daadwerkelijk lightboxes te laten maken van bijvoorbeeld je afbeeldingen, moet je eerst nog iets met je afbeeldingen doen.

Open een bericht waarin een afbeelding staat en klik op deze afbeelding. Boven de afbeelding verschijnt nu een klein werkbalkje. In dit werkbalkje klik je op het "bewerken" icoontje.

De pagina die dan geopend wordt, laat je de instellingen van de afbeelding zien. Wijzig de optie "link naar" en kies hier voor "mediabestand". Je laat de afbeelding dus linken naar een mediabestand. Standaard wordt het plaatje zelf ingesteld als mediabestand waarnaar gelinked wordt, maar je kunt hier natuurlijk ook een ander bestand kiezen.

Als je dit opslaat en je gaat vervolgens je website bekijken, dan zie je dat je plaatje aanklikbaar is geworden. En, als je op het plaatje klikt, wordt er een lightbox met de afbeelding getoond.

Een video...

Uiteraard heb ik van dit hele verhaal ook een video gemaakt:

You have no rights to post comments