Wordpress menu items openen in een nieuw venster

In Wordpress kun je menu's en menu items aanmaken op het scherm "weergave -> menu's". Je kunt dan meerdere menu's aanmaken en in die menu's kun je verschillende soorten menu items plaatsen.

Een menu kun je als navigatiebalk plaatsen op je website en de menu items zijn dan de knoppen in deze navigatiebalk.

Menu items openen in een nieuw venster

Wanneer je nu bepaalde menu items wilt laten openen in een nieuw venster, dan lijkt het of Wordpress deze optie standaard niet aan boord heeft. In de instellingen van de menu items is deze optie in eerste instantie namelijk niet te vinden.

Toch heeft Wordpress deze optie wel degelijk aan boord, je moet hem alleen even aanzetten. Dit doe je door in het scherm "weergave -> menu's" te klikken op de scherminstellingen (helemaal bovenin). Je vindt dan een aantal extra opties voor de menu items die je uit of aan kunt zetten. Onder andere de optie om menu items te openen in een nieuwe tab.

Uiteraard heb ik de moeite genomen om van bovenstaande een video te maken:

Waarom menu items openen in een nieuw venster

Het openen van menu items (of andere links) in een nieuw venster, kan in sommige gevallen verstandig zijn. Stel dat je een link of menu item plaatst naar een andere website, dan stuur je als het ware je bezoekers weg van je eigen website.

Wanneer de link opent in een nieuw venster of nieuwe tab, dan blijft je eigen website ook actief in de browser van je bezoeker.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen