Wordpress Widgets Selectief Tonen

Wordpress biedt je de mogelijkheid om kleine blokjes met functionaliteit op bepaalde plaatsen op je website te zetten. Dit doe je namelijk met widgets.

Wanneer je een widget op je website plaatst, dan zul je deze op elke pagina van je Wordpress site terug zien. Wordpress heeft standaard geen mogelijkheid om te bepalen op welke pagina's widgets wel en op welke pagina's ze niet getoond moeten worden (iets wat in een systeem als Joomla wel standaard mogelijk is.

Conditional tags

Wanneer je in Wordpress bepaalde widgets alleen op specifieke pagina's wilt tonen, dan is dit wel te regelen met conditional tags. Je dient deze met een klein stukje php code aan te maken in het thema dat je website gebruikt.

Maar je moet hiervoor dus wel een beetje kennis hebben van php, anders wordt het wat lastig.

Hier vind je info over conditional tags.

Widgets op specifieke pagina's tonen met een plugin

Gelukkig kan het selectief tonen van widgets (dus alleen op de pagina's die jij wilt) ook een stuk gemakkelijker. Er zijn namelijk ook meerdere plugins beschikbaar die dit voor je kunnen regelen.

Je hoeft dan dus niet te programmeren om widgets alleen op geselecteerde pagina's te tonen. Eén zo'n plugin is de "Conditional Widget" plugin. Met deze plugin wordt het heel eenvoudig om widgets te tonen waar jij wilt.

In de onderstaande video zie je deze plugin aan het werk:

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen