Wordpress Permalinks Met Categorieën

In Wordpress kun je zoekmachine vriendelijke (SEF) url's aanmaken met behulp van de permalink instellingen. Meestal gaat dit goed, maar soms kun je onverwachte zaken tegenkomen.

Permalinks met (sub) categorieën

Wanneer je berichten in sub categorieën plaatst, en je wilt dat in de url zowel de categorienaam, de sub categorienaam en de bericht titel tevoorschijn komen, dan gaat dit niet altijd goed.

Wat je bijvoorbeeld kunt tegen komen, is dat op zich de url mooi wordt opgebouwd. Maar als je vervolgens in het kruimelpad naar de sub categorie gaat, dat dan in de url het woordje "category" wordt toegevoegd.

Wat ook kan gebeuren is, wanneer je een url hebt met daarin een categorie, sub categorie en bericht titel, en je haalt de bericht titel weg (om dus de pagina van de sub categorie te openen) dat je dan een 404 melding krijgt. Dus, dat de pagina niet kan worden gevonden.

Het goed instellen van de permalinks kan in de bovenstaande situaties lastig zijn. Maar met een aangepaste instelling en een beetje hulp van de Yoast SEO plugin kun je het goed regelen.

Hoe je dat doet, dat zie je in de onderstaande video:

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen