Wordpress Content Restrictie

In Wordpress kun je in beperkte mate bepalen wat mensen kunnen en mogen op je website. Dit wordt geregeld via de zogenaamde gebruiker niveau's (user levels). Hoe hoger het gebruikersniveau, hoe meer een gebruiker mag.

Wil je echter meer specifiek zaken regelen, zoals bijvoorbeeld het afschermen van bepaalde content, dan loop je al snel tegen de grenzen van de mogelijkheden aan.

Het afschermen van content

Hiermee bedoel ik, bepaalde berichten of pagina's alleen beschikbaar maken voor bepaalde gebruikersniveaus. Of het afschermen van gedeeltes van teksten, zodat je eerst moet inloggen om de gehele tekst te zien.

Hiervoor biedt Wordpress standaard geen mogelijkheden. Gelukkig zijn er wel plugins beschikbaar die dit mogelijk maken.

Content restrictie plugins

Een plugin die ik zelf veel gebruik voor het afschermen van content, is Wishlist Member. Ik gebruik deze plugin voor mijn cursus website (dus waar je mijn video cursussen op kunt vinden).

Met de Wishlist member plugin kan ik exact bepalen wie toegang heeft tot welke content (dus tot welke cursussen).

Echter, de plugin is niet gratis en wanneer je wat eenvoudige dingen wilt regelen met betrekking tot het afschermen van content, dan is de plugin wellicht wat teveel van het goede.

Een gratis plugin

Gelukkig zijn die er ook voor het afschermen van content op je Wordpress website. Zo zou je bijvoorbeeld de Restrict Content plugin eens kunnen proberen.

Met deze plugin kun je pagina's of berichten in Wordpress alleen toegankelijk maken voor de geselecteerde gebruikers niveaus. Je kunt dus vrij exact bepalen wie wat mag zien.

Ook kun je met de plugin gedeeltes van teksten afschermen. Dit kan handig zijn, wanneer je premium content aanbiedt. Hierbij laat je alleen een deel van een bericht of pagina zien. Wil je bezoeker de rest van de tekst zien dan moet hij of zij inloggen.

Om je een idee te geven hoe de Restrict Content plugin werkt, heb ik er een video over gemaakt:

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen