Hulp bij lange website artikelen

Wanneer je met je website goed wilt scoren in Google, dan is het belangrijk dat jij kwalitatief erg goede content biedt. Dus, content waar mensen echt iets aan hebben.

Wanneer iemand in Google op een bepaald keyword zoekt en jouw site wordt door Google als een zoekresultaat getoond, dan houdt Google een aantal dingen bij. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken hoeveel mensen vanuit Google klikken op jouw site (de Click Through Rate of CTR).

Hoe lang blijven mensen op je site?

Ook dit wordt door Google bijgehouden. Zijn mensen meteen weer weg van je site, dus zonder een andere pagina te bezoeken, dan wordt dit bouncen genoemd. Hoe meer mensen bouncen, hoe minder waardevol je content kennelijk is. Hierdoor zal Google je lager positioneren.

Google houdt van alles bij over jouw website

Je moet er dus voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk op je website blijven. Als mensen vanuit Google op jouw website terecht komen, en ze blijven langere tijd op je site, dan hebben ze kennelijk gevonden wat ze zochten. Dit zal voor Google een reden zijn om jouw website meer reputatie te geven en dus hoger te ranken.

Hoe hou je mensen vast op je website?

Eigenlijk is dit heel eenvoudig. Zorg dat je de meest relevante, meest waardevolle en meest bruikbare informatie biedt aan je bezoekers. Zorg dus voor uitgebreide content met zoveel mogelijk informatie, achtergronden, voor- en nadelen etc.

Verrijk je content verder met relevante afbeeldingen, video's, links en meer van dit soort zaken. Hoe beter je content is, hoe meer mensen het zullen waarderen en hoe meer Google het zal waarderen.

Spanningsveld

Bij bovenstaande verhaal ontstaat wel een spanningsveld. Uiteraard wil je mensen de meest waardevolle en uitgebreide content bieden, aan de andere kant kost het mensen steeds meer moeite om de aandacht ergens bij te houden. Door alle afleiding die er is, is de zogenaamde span of attention steeds korter geworden.

lange website teksten lezen

De kans is dus groot dat mensen, hoe goed je content ook is, toch afhaken en het niet helemaal lezen tot aan het einde. Vaak komt dit, doordat mensen niet goed kunnen zien hoe lang je tekst is, hoe lang het zal gaan duren om het te lezen, en hoever ze inmiddels zijn met het lezen.

Mensen helpen de aandacht vast te houden

We moeten mensen dus wat hulp bieden bij het vasthouden van de aandacht. Dit kun je doen door mensen te laten weten hoe lang het ongeveer duurt om een artikel op je website te lezen, maar ook door tijdens het lezen een soort voortgangsbalk te tonen die laat zien hoe ver men al is gevorderd met lezen.

Het is niet zo moeilijk om iets dergelijks op je Joomla site te plaatsen. Er is een hele handige plugin voor, namelijk de "Estimated Reading Time" plugin. In de onderstaande video zie je deze plugin in actie.

Je kunt de Estimated Reading Time plugin hier downloaden.

You have no rights to post comments