Het Joomla Update Systeem

Het Joomla update systeem: een kijkje onder de motorkap van Joomla.

Joomla update meldingen

Wanneer er voor jouw Joomla website een nieuwe versie is van een extensie of van Joomla zelf, dan zie je hiervan bovenin je control panel een melding verschijnen.

Deze meldingen zijn heel handig, want je ziet meteen of er updates beschikbaar zijn en je kunt via zo'n melding de update meteen doorvoeren.

Gemak dient de mens, nietwaar? Zeker gezien het feit dat het heel belangrijk is om je website up to date te houden, is zo'n update systeem echt iets wat het leven van een Joomla beheerder een stuk eenvoudiger maakt.

Hoe werkt het Joomla update systeem?

Wanneer je zelf geen (extensie) ontwikkelaar bent, hoef je op zich niet te weten hoe het update mechanisme werkt. Als het maar werkt, dat is het belangrijkst.

Toch ben ik zelf altijd wel nieuwsgierig naar de werking van zaken waar ik veel mee werk. Ik ben dus eens in dat update mechanisme gedoken om te kijken hoe Joomla nu altijd precies weet dat er een update beschikbaar is.

Ik heb één en ander uitgewerkt in de onderstaande video:

Joomla extensiebouwers

Zij dienen ook rekening te houden met het Joomla update systeem. Als je kijkt in de Joomla Extensions Directory dan zie je per extensie of deze gebruik maakt van het Joomla update systeem.

In de onderstaande afbeeldingen zie je duidelijk dat wordt aangegeven of een extensie gebruikt maakt van het update systeem.

deze extensie gebruikt het Joomla update systeem
deze extensie gebruikt het Joomla update systeem niet

Op dit moment is het voor extensie bouwers nog niet verplicht om het Joomla update mechanisme te gebruiken, maar ik vermoed dat dit over een poosje wel verplicht zal gaan worden.

You have no rights to post comments