Joomla Component Opties Beheren

Joomla componenten bevatten allerlei opties die je kunt instellen. Deze opties kun je vinden onder de knop "opties" die je in de rechter bovenhoek ziet als je een component opent.

De component opties resetten

Helaas zit er geen reset knop op de opties. Dus, als je behoorlijk bent bezig geweest met het instellen van de opties en het is niet naar je zin, dan kun je niet snel terug naar de begin situatie.

Uiteraard kun je dit ondervangen door elke wijziging die je doet te noteren, maar het zou handiger zijn wanneer je op een reset knop zou kunnen drukken.

Component opties meenemen naar andere Joomla sites

Wanneer je regelmatig websites bouwt met Joomla, dan zul je op een gegeven moment een vaste set aan instellingen krijgen voor de component opties. Waarschijnlijk zul je een aantal zaken altijd hetzelfde instellen.

Nu moet je, elke keer als je een Joomla website bouwt, steeds weer deze opties configureren. Het zou mooi zijn als je de mogelijkheid had om ingestelde opties op te slaan, zodat je ze steeds weer kunt hergebruiken op nieuwe sites die je met Joomla bouwt.

Dit zou het leven van een website bouwer een stuk eenvoudiger maken.

Het Options Manager component

Bovenstaande zaken zijn mogelijk met dit component. Met Options Manager kun je backups maken van de instellingen die je in component opties maakt. Wanneer je toch weer terug wilt naar een begin situatie, dan kun je met één klik alles van een component resetten naar de situatie van toen je de backup maakte.

Ook kun je met het Options Manager component per component de opties exporteren en weer importeren in een andere Joomla website. Je krijgt dan op die nieuwe website exact dezelfde instellingen.

In de onderstaande video ontdek je hoe het Options Manager component werkt:

Een lite en een PRO versie

Het Options Manager component is er in twee smaken, de lite versie en de PRO versie. In de video zie je de lite versie die gratis is te downloaden.

Met de lite versie kun je van alle componenten de opties backuppen, exporteren en importeren. Dit kun je doen per component. Je kunt dus niet alle componenten tegelijk backuppen, exporteren of importeren.

De (betaalde) PRO versie biedt je wel de mogelijkheid om in één keer de opties van alle componenten te backuppen, exporteren en importeren.

Daarbij kun je in de PRO versie ook instellingen van modules, plugins en templates backuppen, exporteren en importeren.

Kortom

De Options manager is een waardevol stuk gereedschap voor Joomla beheerders die veel bezig zijn met de component opties.

Door de backup functie krijg je een soort reset mogelijkheid om de opties weer terug te zetten naar een bepaald punt. En door de export en import functie kun je snel component instellingen overzetten van de ene website naar de andere.

Je kunt hier de Options Manager Lite downloaden

You have no rights to post comments