Je Eigen Joomla Beheer Menu

In Joomla kun je zoveel menu's aanmaken als je wilt. Als je in de beheeromgeving gaat naar menu's / beheren dan kun je daar je menu's aanmaken.

De menu's die je aanmaakt, zijn altijd voor de frontend. Tot voor kort was het niet mogelijk om in Joomla menu's aan te maken voor de beheeromgeving. Je moest het dus maar doen met de menubalk die standaard bovenin de beheeromgeving zit.

Joomla 3.7 beheer menu's

Sinds Joomla 3.7 is dit veranderd. Vanaf deze versie is het namelijk mogelijk om naast menu's voor de frontend nu ook menu's voor de beheeromgeving te maken.

Dit geeft je de mogelijkheid om je eigen beheermenu samen te stellen, met die menu items die jij wilt en in de volgorde die je zelf wilt.

Wil je dus een menu item om meteen de cache te legen, nu kan dit.

Menu's voor verschillende gebruikers

Je zou zelfs voor verschillende beheerders verschillende menu's kunnen samenstellen. Je kunt dan de betreffende personen exact de menu items geven die ze nodig hebben voor hun werkzaamheden.

Je zou dan per beheerdersgroep verschillende toegangsniveaus kunnen aanmaken, en de betreffende beheer menu modules op het juiste toegangsniveaus kunnen zetten.

Hoe je je eigen beheermenu maakt, zie je in de onderstaande video:

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen