Eigen pagina's in Joomla

In Joomla kun je meerdere soorten pagina's aanmaken. Dit kun je doen met behulp van de verschillende menu item types die in Joomla beschikbaar zijn.

Zo kun je een pagina aanmaken met één enkel artikel, een pagina naar een verzameling van artikelen (bijvoorbeeld een blog overzicht), een pagina naar een contactformulier en ga zo maar door.

En dan kun je met behulp van modules nog extra blokjes met informatie of functionaliteit plaatsen.

Wanneer je echter een mooie pagina wilt, met verschillende onderdelen en verschillende indelingen, dan kan het wel lastig worden om dit voor elkaar te krijgen in Joomla.

Eigen pagina's maken

Wanneer je bijvoorbeeld een pagina wilt maken met 2 kolommen met bijvoorbeeld een video en een google maps kaart, en daaronder 3 kolommen met weer andere inhoud, dan ben je in Joomla wel even bezig.

Een stuk gemakkelijker wordt dit, wanneer je een extensie gebruikt als RSpage builder. Met dit component kun je je eigen pagina's aanmaken, je kunt daarin exact bepalen hoe je je pagina wilt indelen en welke informatie en functionaliteit je plaatst.

RSpage builder kun je vrij eenvoudig gebruiken, alleen je moet net even weten hoe het werkt. Daarom heb ik een video gemaakt over deze extensie.

De video is geen uitgebreide tutorial. Ik laat je vrij kort de werking van de extensie zien aan de hand van wat eenvoudige voorbeelden. Maar ik denk dat je daarna wel je weg er wel mee zult weten te vinden.

Experimenteren met je eigen Joomla pagina's

Wanneer je aan de slag wilt met het bouwen van je eigen Joomla pagina's, dan denk ik dat je RSpage builder eerst eens op een testomgeving zou moeten installeren.

Vervolgens kun je experimenteren met de mogelijkheden en bekijken of het interessant is voor gebruik op je live website.

Je kunt hier RSpage builder downloaden.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen