2 Korte Joomla Tips

Tip 1: Registreren om meer te lezen

In Joomla kun je met menu items van het type categorie blog en speciale artikelen een overzicht maken van artikelen uit één of meerdere categorieën.

Je kunt het dan zo instellen dat je van alle getoonde artikelen alleen een intro toont met daaronder een "lees meer" knop waarmee de rest van het artikel geopend kan worden.

Wanneer je wilt dat mensen zich eerst moeten registreren, voordat ze naast het intro van je artikelen ook de rest van je artikelen kunnen lezen, dan kan dat ook.

Je zou het zo kunnen maken dat je met een menu item van het type categorie blog of speciale artikelen een overzicht van artikelen krijgt, waarbij alleen de intro tekst getoond wordt. Vervolgens wordt er onder deze introtekst geen "lees meer" knop getoond, maar een knop met de tekst "registreer om verder te lezen".

Wanneer men dan op deze knop klikt, dan kan men inloggen (als de betreffende persoon al een gebruikers account op je website heeft) of registreren (als er nog geen gebruikers account aanwezig is).

Hoe je dit doet, zie je in de onderstaande video:

Je zou op bovenstaande manier een soort van premium content kunnen aanbieden, speciaal voor leden van je website.

Overigens, als je mensen laat registreren op je website, is het wel verstandig om dit met recaptcha te beveiligen tegen spam.

Tip 2: Joomla content plugins laden in custom modules

In Joomla kun je custom modules aanmaken. Dit zijn modules van het type "aangepast". In deze modules kun je je eigen tekst, afbeeldingen, HTML code etcetera plaatsen.

In Joomla artikelen kun je content plugins laden. Een mooi voorbeeld daarvan is het embedden van video met de All Videos plugin. Of het laden van modules in een artikel via de "laad modules" plugin.

Je zou verwachten dat dit ook zou werken in de custom modules, dus dat je in deze modules deze content plugins ook kunt aanroepen. Maar dat is niet zomaar het geval.

Wanneer je een content plugin laadt in een custom module, dan zie je wel de plugin tags, maar de functionaliteit van de plugin zelf wordt niet geladen.

Om toch content plugins in je custom modules te laden, moet je in zo'n module een kleine instelling aanpassen. Welke instelling dat is, zie je in de onderstaande video:

Meer Joomla tips

Hierboven zie je twee tips, mocht je nog meer tips over Joomla willen lezen, bekijk dan deze pagina met 30 Joomla tips.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen