Audio en Video in Joomla Artikelen

In Joomla kun je heel eenvoudig je artikel teksten verrijken met multimedia. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, en dat geldt natuurlijk voor een video helemaal.

Ook het toevoegen van audio aan je website artikelen kan bijdragen aan een goede gebruikerservaring voor bezoekers van je website.

De All Videos plugin

Een hele gemakkelijke manier om audio en video toe te voegen aan je artikelen, is door gebruik te maken van de All Videos plugin. Ondanks de naam kun je met deze plugin zowel audio als video bestanden embedden op je website.

Wanneer je de plugin installeert, kun je aangeven wat de standaard audio en de standaard video map is. In deze mappen kun je respectievelijk je audio en video bestanden plaatsen.

Met behulp van tags plaats je vervolgens je audio of video bestanden in je artikel teksten. Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat, zie je in de onderstaande video:

Video kost bandbreedte

Let op met het plaatsen van video's op je website. Wanneer je het video bestand echt afspeelt vanaf je website, dan betekent dit dat er vele megabytes en mogelijk zelfs gigabytes vanaf je site over het internet verstuurd worden.

Je webhoster heeft mogelijk een limiet gesteld aan het verkeer dat per maand van en naar je site mag gaan. Wanneer je video's vanaf je website aanbiedt, dan kun je zo door deze limiet heen gaan. Daarnaast kan het aanbieden van video's vanaf je website er ook voor zorgen dat je website trager wordt.

In dit licht bezien, is het wellicht verstandiger om je video's op een locatie te plaatsen buiten je eigen website, bijvoorbeeld op Youtube. De All Videos plugin kan ook Youtube video's afspelen. Zo kun je dus video content aanbieden zonder dat het ten koste gaat van bandbreedte of prestaties van je website.

Een bijkomend voordeel van het plaatsen van je video's op Youtube is dat ook heel veel mensen in Youtube zoeken naar informatie. Via jouw video's op Youtube kun je dus ook extra verkeer naar jouw video's en naar jouw website genereren.

You have no rights to post comments