Mooie tabellen in Joomla

Het is in Joomla heel eenvoudig om tabellen te maken in je artikelen. Echter, het kan wel een klus zijn om ze er een beetje mooi uit te laten zien.

Tabel styling in Joomla templates

In veel Joomla templates worden zaken geregeld ten aanzien van de styling van tabellen. Het kan daarom gebeuren dat een tabel er anders uitziet dan je verwacht. Zo kun je bijvoorbeeld in de tabel aangeven dat je geen celranden wilt tonen.

Maar als je dan de tabel bekijkt op je website, dan worden er wel celranden getoond. Dit komt dan, doordat in het template opmaak geregeld is voor tabel celranden.

Een mooie tabel die er hetzelfde uitziet in elk template

Je kunt vrij eenvoudig in Joomla mooie tabellen aanmaken die er hetzelfde uitzien, ongeacht welk template je gebruikt. Hiervoor is een heel handig hulpmiddel beschikbaar, namelijk de Abivia Supertable Plugin.

Met deze plugin kun je heel snel je tabellen van een mooi uiterlijk voorzien. In de onderstaande video zie je de plugin aan het werk.

In de bovenstaande video zie je hoe je je eigen stylesheet kunt gebruiken voor het stylen van je tabellen. Om een stylesheet te uploaden, zul je via ftp een verbinding met de bestanden en mappen van je website moeten maken. In deze video vind je informatie over FTP.

Als je deze video handig vindt, klik dan even op de like, tweet of de google plus knop.

You have no rights to post comments