Joomla Modules In Een Lade Openen

Joomla modules kun je laden in moduleposities en in artikelen. Dit zal je wel bekend zijn. Maar met sommige extensies kun je modules ook op andere locaties laden. Dit kan soms interessant zijn.

Zo zou je bijvoorbeeld bovenaan je website een soort van lade kunnen maken, waarin je Joomla modules of artikelen laadt. De lade is in eerste instantie dicht, maar wanneer bezoekers op een tabje klikken, wordt de lade geopend en worden de modules of artikelen getoond.

Zo'n lade zou je kunnen maken met de Code 7 Slide Down Drawer module.

Je bezoekers ergens op attenderen

Zo'n lade met artikelen of modules bovenop je site kan handig zijn als je mensen ergens attent op wilt maken. Stel dat je een groot feest organiseert en je wilt hierop de aandacht vestigen, dan zou je dat met zo'n lade kunnen doen.

De tab die bij de lade hoort en waarmee de lade geopend kan worden, blijft steeds bovenin beeld staan, dus ook als je naar beneden scrollt. Mensen zien dus steeds die tab en zullen waarschijnlijk nieuwsgierig worden en op de tab klikken om de lade te openen.

Een video zegt meer dan duizend woorden

Daarom heb ik maar een video gemaakt over hoe je met de Slide Down Drawer module een lade bovenaan je Joomla website maakt, waarmee modules of artikelen geopend kunnen worden.

De video kun je hieronder bekijken:

Hier kun je de Code 7 Slide Down Drawer module downloaden.

Je ziet trouwens in de bovenstaande video dat ik gebruik maak van Firebug, een addon voor de Firefox browser. Over Firebug heb ik ooit eens deze video gemaakt.

You have no rights to post comments