MP3 Bestanden In Joomla

Wanneer je MP3 bestanden wilt tonen en laten afspelen op je Joomla website, dan kan dat heel eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld via de all videos plugin snel een MP3 bestand invoegen in een artikel.

Een map met MP3 bestanden

Maar stel nu dat je een map hebt met MP3 bestanden, en je wilt alle MP3 bestanden in deze map tonen op je website. En, als je eens een bestand toevoegt aan deze map, of een bestand verwijdert, dan wil je ook dat dit automatisch aangepast wordt op je website.

Dat kan, en wel met de MP3 Browser Fork plugin. Deze plugin kan een map op je webserver uitlezen, waarin MP3 bestanden staan. Als je de plugin activeert in een artikel, dan zie je op je website de MP3 bestanden in die map.

Bij de MP3 bestanden zie je een download knop, een player en informatie over de bestandsgrootte en afspeelduur.

 Mocht je nu MP3 bestanden toevoegen of verwijderen uit de map, dan wordt dit automatisch bijgewerkt op je website.

In de onderstaande video zie je hoe de MP3 Browser Fork plugin werkt:

Auteursrechten

Iets om rekening mee te houden, je kunt niet zomaar MP3 bestanden van bijvoorbeeld je favoriete liedjes op je website plaatsen. Deze muziek is namelijk auteursrechtelijk beschermd, en je kunt daar dan dus problemen mee krijgen.

Maar wellicht ben je zelf muzikant, of heb je een band, dan kun je natuurlijk je eigen muziek bestanden op je website zetten.

Ook als je audio cursussen aanbiedt, dan zou je deze heel goed als MP3 op je website kunnen zetten.

Niet voor mobiel

De player die in de plugin gebruikt wordt, werkt niet op mobiele apparaten. Dus, als je de plugin gebruikt, plaats dan in ieder geval ook een opmerking voor mobiele bezoekers van je website, dat je MP3 bestanden niet mobiel afgespeeld kunnen worden.

Denk aan je bandbreedte

Het laten afspelen van MP3 bestanden op je website kan een toegevoegde waarde betekenen. Hou er echter wel rekening mee dat MP3 bestanden redelijk groot zijn. Wanneer iemand een bestand afspeelt, dan gaat er dus flink wat data over de lijn.

Dit kan je site trager maken.

Daarbij, de meeste hosters stellen een limiet aan de hoeveelheid dataverkeer die een website mag verbruiken. Hou in de gaten dat je niet over die limiet heen gaat, wanneer je MP3 bestanden op je website zet en deze laat afspelen door je bezoekers.

Je kunt de MP3 Browser Fork plugin hier downloaden.

You have no rights to post comments