Snel Teksten Vervangen In Joomla

Stel dat je opeens ontdekt dat je al jaren een bepaald woord verkeerd schrijft. En je hebt dit woord al in heel veel artikelen op je Joomla website gebruikt, dan kan het nogal een klus zijn om in al deze artikelen dat woord te vervangen.

Je moet dan artikel voor artikel bij langs om dit specifieke woord aan te passen. Het zou mooi zijn als hiervoor een snellere manier was.

Of je wilt bepaalde teksten die door Joomla zelf gegenereerd worden aanpassen. Je moet dan een taal override maken, of een hack in de Joomla core bestanden. Ook hier zou het mooier zijn als er een gemakkelijkere oplossing was.

Vervangingen in de output

In principe is alles wat je op de voorkant van je Joomla website ziet het resultaat van iets wat op de webserver is gebeurd. Je Joomla website bestaat uit een groot aantal php scripts. Wanneer een bezoeker iets op je website doet, dan worden de juiste php scripts uitgevoerd op de webserver waarop je website staat. Het uiteindelijke resultaat is HTML code die naar de browser van je bezoeker wordt gestuurd. Deze HTML code kan door de browser getoond worden als website.

Deze output, dus het resultaat van de uitgevoerde php scripts (de getoonde HTML) kan soms zaken bevatten die je liever wilt vervangen. Alleen is het in sommige gevallen lastig om exact uit te vinden waar in de php code van Joomla je zaken moet wijzigen om een andere output te krijgen.

Het Rereplacer component

Dit component maakt het mogelijk om wijzigingen door te voeren in de output van je website. Dus in de HTML code die gegenereerd is op de webserver.

Het wordt dus veel gemakkelijker om bepaalde teksten op je website te vervangen, wanneer je van dit component gebruik maakt. Je hoeft niet meer in php code te spitten, je kunt gewoon kijken welke teksten je op je website wilt aanpassen, en hiervoor maak je vervangende tekst aan in het Rereplacer component.

Het Rereplacer component is ook erg handig wanneer je in één keer een groot aantal vervangingen wilt doorvoeren op je website. Zoals in het bovengenoemde voorbeeld, als je in heel veel artikelen een bepaald woord wilt aanpassen.

In de onderstaande video laat ik je zien hoe het Rereplacer component werkt:

Je website wordt niet gewijzigd

Rereplacer vervangt alleen teksten in de output van je website. De php scripts of je artikelen worden dus niet gewijzigd. Dit maakt het mogelijk om ook heel snel bepaalde tekstvervangingen ongedaan te maken of te vervangen voor andere vervangende teksten.

Het Rereplacer component kun je hier downloaden.

You have no rights to post comments