De meest recent bekeken Joomla artikelen tonen

In Joomla heb je meerdere module types om een selectie van artikelen weer te geven. Zo heb je bijvoorbeeld de "nieuwste artikelen" module, en de "meest populaire artikelen" module.

Beide modules laten een selectie van artikelen zien. De één toont de meest recente artikelen en de andere toont de artikelen die het vaakst worden geopend.

De laatst bekeken artikelen

Deze module is niet aanwezig in Joomla. Je kunt bezoekers van je website dus niet laten zien welke artikelen het laatst bekeken zijn door andere bezoekers van je site. Het tonen van de meest recent geopende artikelen op je Joomla website kun je wel regelen met de "Recently Hit Articles" module.

Een dergelijke weergave zou wel handig kunnen zijn. Stel je voor dat er een aantal artikelen zijn die je onder de aandacht wilt brengen. Als anderen deze artikelen onlangs al geopend hebben, dan brengt deze module ze meteen onder de aandacht van de volgende bezoeker.

Uiteraard heb ik een video van de module gemaakt, zodat je meteen kunt zien hoe deze module werkt en of hij handig zou kunnen zijn voor jouw website.

Het Joomla hits systeem

Joomla houdt automatisch de hits bij van artikelen. Elke keer wanneer iemand een artikel opent, wordt er één hit opgeteld bij dit artikel. Hieraan kun je zien welke artikelen populair zijn op je website.

De "Recently Hit Articles" module maakt ook gebruik van dit hits systeem. De module kijkt welke hits het meest recent zijn, en op basis daarvan worden de artikelen in de module getoond.

You have no rights to post comments