Tijdvensters voor Joomla content

Wat ik een erg handige feature in Joomla vind, is het gepland publiceren en depubliceren van content.

In meerdere Joomla items (artikelen, modules etc) vind je de optie "start publiceren" en "stop publiceren". Hiermee kun je tot op de seconde nauwkeurig bepalen vanaf wanneer tot en met wanneer een artikel of een module gepubliceerd moet worden.

Handig bij acties

Deze mogelijkheid om content te plannen, gebruik ik vaak bij acties. Soms bied ik één van mijn workshops tijdelijk aan met een kortingsactie, ik maak dan gebruik van de start- en stop publicatie opties om de actie automatisch op het juiste moment te laten starten en stoppen.

De Timewindow plugin

Deze plugin biedt eigenlijk dezelfde functionaliteit. Je kunt content gepland laten publiceren en depubliceren. Ondanks dat je dit standaard in Joomla ook kunt, zijn er situaties waarin het gebruik van deze plugin juist handig is.

In de Timewindow plugin kun je content aanmaken voor drie tijdvensters. Je kunt deze tijdvensters elk hun eigen start- en stoptijd geven (tot op de seconde nauwkeurig).

Heb je dus binnenkort op je website een mooie aanbieding, dan kun je met tijdvenster 1 de aanbieding aankondigen, in tijdvenster 2 zet je de daadwerkelijke aanbieding en in tijdvenster 3 zet je tekst voor na de aanbieding (bijvoorbeeld: de aanbieding is helaas gesloten).

Op basis van de start en stoptijden die je instelt, wordt steeds de content uit het juiste tijdvenster getoond.

In de onderstaande video zie je bovenstaand voorbeeld uitgewerkt:

Het nut van deze plugin

Wat de timewindow plugin kan, is in principe ook met de standaard functies van Joomla te realiseren. Alleen maakt deze plugin het wel wat gemakkelijker.

Zou je bijvoorbeeld gebruik maken van artikelen, dan heb je drie artikelen nodig voor drie tijdvensters. Met de plugin kun je alle drie tijdvensters vanuit één scherm regelen.

Daarbij kun je de plugin heel eenvoudig laden in zowel modules als artikelen. Wil je dus midden in een artikel variaties hebben in een bepaald stuk tekst, dan kun je op die plek de plugin laden.

Op die plaats in het artikel zal dan één van de drie tijdvensters uit de plugin worden getoond.

Controleer je tijdzone

Wanneer je gebruik maakt van geplande content, dan is het altijd belangrijk dat de tijdzone van je website goed staat ingesteld.

Je kunt je tijdzone vinden en instellen in de algemene instellingen van Joomla!

Je kunt de Timewindow plugin hier downloaden.

You have no rights to post comments