Aankondigingen op je Joomla website

Wanneer er binnenkort een belangrijke gebeurtenis plaats vindt, dan wil je die wellicht aankondigen via je Joomla website.

Stel dat je een mooi evenement organiseert, of je hebt binnenkort een hele mooie nieuwe aanbieding, of je lanceert een compleet nieuw product. Dan wil je dit natuurlijk onder de aandacht brengen van de bezoekers van je website.

De SJ topbar module

Met deze module kun je een aankondigingsbalk bovenaan of onderaan je Joomla website plaatsen.

In deze balk kun je belangrijke gebeurtenissen aankondigen. Verder kun je er een afteller bij plaatsen, die aftelt tot het moment dat de gebeurtenis plaats vindt.

Je kunt deze balk boven- of onderin je website plaatsen.

Verder kun je nog een knop in de balk plaatsen naar meer informatie over de gebeurtenis.

Installeer wel de juiste versie

Wanneer je de SJ topbar module download, dan dien je de gedownloade ZIP eerst uit te pakken. In de ZIP vind je twee versies van de module, een versie voor Joomla 1.5 en een versie voor Joomla 3. Er is geen versie voor Joomla 2.5

Let er op dat je de versie voor Joomla 3 installeert (tenzij je nog een Joomla 1.5 website hebt, wat hopelijk niet zo is).

In de onderstaande video zie je hoe de module werkt:

Je kunt de SJ topbar module hier downloaden.

In de video zag je hoe je de tekst op de knop kon vertalen naar het Nederlands. Ook de tekst in de afteller (days, hours, minutes, seconds) is te vertalen.

Open hiervoor in een code editor (zoals notepad++) het bestand jquery.timeTo.js in de map modules/mod_sj_topbar/assets/js.

Op regel 60 vind je een regel die je kunt aanpassen.

  • days:"days" wordt days:"dagen"
  • hours:"hours" wordt hours:"uren"
  • min:"mins" wordt min:"minuten"
  • sec:"secs" wordt sec:"seconden"

You have no rights to post comments