Lazy Loading voor Joomla

Het gebruik van afbeeldingen in je Joomla artikelen kan echt toegevoegde waarde hebben. Een plaatje zegt vaak meer dan duizend woorden en mooie afbeeldingen laten je artikelen er veel beter uit zien.

Er is echter ook een nadeel bij het gebruik van afbeeldingen. Alle afbeeldingen die je in je artikel plaatst, moeten door de browser van je bezoeker geladen worden.

Dit kan je website trager maken, zeker als het om veel afbeeldingen gaat.

Afbeeldingen alleen laden als het nodig is

Het zou natuurlijk veel mooier zijn als de afbeeldingen in je artikel alleen geladen werden wanneer dit nodig was.

Stel je voor dat je een groot artikel hebt met een aantal afbeeldingen, dan staan deze afbeeldingen niet meteen in beeld. Voor sommige afbeeldingen moet eerst naar beneden gescrolld worden, voordat ze in beeld verschijnen.

Het zou dan zonde zijn als deze afbeeldingen wel al geladen zouden worden. Stel dat je bezoeker niet eens verder naar beneden scrollt, maar meteen al doorklikt naar een ander pagina. Dan zijn de afbeeldingen die verder naar beneden staan dus eigenlijk voor niets geladen.

Lazy Loading

De functie die er voor zorgt dat afbeeldingen alleen geladen worden, wanneer ze daadwerkelijk op het scherm van je bezoeker verschijnen, heet "Lazy Loading".

Met Lazy Loading worden afbeeldingen die in eerste instantie buiten het browser venster vallen, niet geladen. Pas wanneer de bezoeker scrollt naar de locatie waar de afbeelding staat, wordt deze geladen.

Dit betekent dus ook dat het laden van je website artikel effectiever en sneller gaat.

De Lazy Load For Joomla Plugin

Met deze plugin kun je de Lazy Loading functie installeren op je Joomla website. Je kunt in de plugin exact aangeven wanneer er wel en wanneer er niet van Lazy Loading gebruik gemaakt moet worden.

Wil je dus bepaalde URL's op je website uitsluiten van Lazy Loading, dan kan dit. Ook kun je per afbeelding aangeven of er wel of niet gebruik gemaakt moet worden van Lazy Loading.

Hoe de Lazy Load For Joomla plugin werkt, ontdek je in de onderstaande video:

De Lazy Load for Joomla plugin kun je hier downloaden.

You have no rights to post comments