Rechtsklikken onmogelijk maken in Joomla

Wanneer je wilt dat mensen onderdelen van je website niet kunnen kopiëren, dan kun je het rechtsklikken uitschakelen.

Stel dat je een paar mooie foto's op je website hebt, dan kan een bezoeker van je site op zo'n foto rechtsklikken en vervolgens de foto opslaan op zijn/haar eigen computer. Er zijn plugins voor Joomla die dit rechtsklikken onmogelijk maken. Een voorbeeld van zo'n plugin is "anticopy". In de onderstaande video zie je hoe deze plugin werkt.

Kun je nu het rechtsklikken volledig uitschakelen en de inhoud van je website helemaal beschermen tegen kopiëren? Nou, nee, niet echt. Het uitschakelen van rechtsklikken gebeurt door middel van javascript. Wanneer je in je webbrowser javascript zou uitschakelen, dan is rechtsklikken weer gewoon mogelijk. Aan de andere kant, heel veel mensen weten niet dat anti rechtsklik afhankelijk is van javascript en nog veel meer mensen weten niet dat je javasript in de browser kunt uitschakelen. Je maakt dus toch voor veel mensen de inhoud van je website onkopieerbaar.

Kijk naar onderstaande video om te ontdekken hoe de anticopy plugin werkt. De plugin is te downloaden voor zowel Joomla 1.5 als Joomla 2.5.

You have no rights to post comments