Steeds maar weer moeten inloggen in Joomla

Je kent het wel, je bent bezig als administrator met je Joomla site. Af en toe moet je even op internet om iets uit te zoeken, of je drinkt even een kopje koffie. En wanneer je dan weer verder wilt met je Joomla site, dan moet je eerst weer inloggen, omdat de verbinding met je site verlopen is.

Dit kan erg vervelend zijn, zeker als je nog zaken had open staan die je nog niet opgeslagen had. Gelukkig is hier een oplossing voor en wel in de vorm van een handige plugin.

De naam van deze plugin is "Admin forever" en je kunt hem hier vinden. Je moet de plugin installeren en het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het inschakelen van de plugin.

Zorg dat de admin foreve plug ingeschakeld is

Wanneer je plugin ingeschakeld hebt, dan zullen je verbinding sessies niet meer verlopen en hoef je dus niet steeds weer opnieuw in te loggen.

De Admin forever plugin is er zowel voor Joomla 1.5 als voor Joomla 2.5.

Gebruik de plugin met beleid. Verbinding sessies verlopen niet voor niets. Wanneer een verbinding te lang open staat, dan kan dit een beveiligingsrisico opleveren. Gebruik de plugin dus wanneer je lokaal (op je eigen PC) een Joomla site aan het ontwikkelen bent. Gebruik je hem voor je live site, omdat je bijvoorbeeld een grotere klus op je website moet uitvoeren, schakel de plugin dan weer uit als je klaar bent.

 

 

You have no rights to post comments