Een zoekmachine voor de Joomla beheeromgeving

Soms is het best lastig om bepaalde zaken te vinden in de Joomla beheeromgeving. Als je bijvoorbeeld een bepaalde plugin wilt inschakelen, dan moet je eerst naar plugin beheer, vervolgens moet je de juiste plugin zoeken en dan pas kun je deze aanzetten. Dit kan sneller en wel met RS Finder.

RS Finder is een zoekmachine voor in je beheeromgeving. Zodra je iets begint te typen, zal er meteen een resultaat volgen. Op deze manier heb je veel sneller toegang tot allerlei onderdelen van de Joomla beheeromgeving. In de onderstaande afbeelding zie je dat ik zoek naar de plugin "multiads". In het zoekscherm heb ik alleen nog maar "mult" getypt en de plugin die ik zoek wordt al getoond (zie afb.):

Screenshot RS Finder

 

Op deze manier kun je allerlei zaken in de beheer omgeving snel vinden. Stel je hebt honderden artikelen en je zoekt net dat ene artikel. Je weet ongeveer wat de titel is, je typt dat in het RS Finder zoekscherm en het artikel wordt meteen gevonden.

 

RS Finder is een module voor de beheer omgeving. Nadat je de module hebt geïnstalleerd, dien je deze eerst nog te publiceren. Hiervoor ga je naar module beheer. Zet het selectieveld voor het type modules op "Beheergedeelte" (staat standaard op "website"). Op deze manier krijg je de modules voor de beheeromgeving te zien (zie afb.):

 

Joomla admin modules

 

Open nu de RS Finder module en zet deze op "Gepubliceerd". Selecteer bij positie de positie "Status". Sla daarna de module op.

Naast de module, wordt er ook een plugin meegeleverd met RS Finder. Ook deze plugin dien je te installeren. Vervolgens kun je deze plugin activeren via pluginbeheer.

In de RS Finder plugin kun je aangeven welke onderdelen van de beheeromgeving meegenomen dienen te worden in de zoekresultaten.

RS Finder is een super handige tool waarmee je het werk in de Joomla beheeromgeving een stuk efficiënter en sneller kunt maken. De extensie is er voor zowel Joomla 1.5 als Joomla 1.6.

Je kunt RS Finder hier downloaden. Het download bestand is een ZIP bestand dat je eerst dient uit te pakken. In het ZIP bestand zitten zowel de module als de plugin.

You have no rights to post comments