Joomla backups vergelijken

Elders op deze website kun je zien hoe je een backup van je Joomla website maakt. Het maken van zo'n backup doe je met het component Akeeba Backup. De maker van dit component heeft echter meer handige tools.

Akeeba Sitediff

Dit is een heel handig programmaatje dat je op je PC kunt installeren. Met sitediff kun je verschillende backups van je Joomla website met elkaar vergelijken. Door deze vergelijking zie je snel welke bestanden gewijzigd zijn, welke verwijderd en welke bestanden zijn toegevoegd aan je Joomla website.

Wanneer je website is gehacked

Als je website het slachtoffer is geworden van hackers, dan kan sitediff echt van pas komen. Maak een backup van je gehackte site en vergelijk deze met een backup van je site toen deze nog goed was.

Je ziet nu meteen de verschillen, dus de toegevoegde, verwijderde en gewijzigde bestanden. Dit geeft je een beeld van hoe je website gehacked is en je kunt gericht actie ondernemen.

Voor MAC gebruikers

Sitediff is een Windows programma. Mocht je het nu op een MAC willen gebruiken, installeer dan eerst darwine. Je kunt dan in een soort virtuele omgeving Windows programma's installeren en gebruiken op je MAC.

In de onderstaande video zie je Akeeba Sitediff aan het werk.

Hier kun je Akeeba Sitediff downloaden.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen