Handige tool voor Joomla

Sommige Joomla extensies zijn zo simpel en onbeduidend, dat je het haast de moeite niet waard vindt om ze uit te proberen. Zo ook de plugin "Adminbar Docker". Onlangs installeerde ik deze plugin en ik reken het nu al tot mijn standaard Joomla uitrusting.

Het enige dat Adminbar Docker doet, is het vastzetten van de knoppenbalken in de beheeromgeving van je website. Ik heb regelmatig dat ik een artikel invoer en wanneer ik deze even wil opslaan, ik dan helemaal naar de bovenkant van de pagina moet scrollen om op het "opslaan" knopje te klikken. Een kleinigheid misschien, maar ik vond het irritant.

Maar met de Adminbar docker plugin is deze irritatie verleden tijd. Na installatie van de plugin, zie je in de rechterbovenhoek van de beheeromgeving van je Joomla site het volgende icoontje verschijnen:

Icoon Adminbar  docker

Wanneer je op dit icoontje klikt, worden de knoppenbalken dus vastgezet. Simpel en gewoon razendhandig.

De Adminbar Docker plugin is hier te downloaden.

 

Een andere kleine en zeer handige plugin, is de Admin Bar Unlocker. Als je als beheerder in je Joomla site bezig bent, dan wordt in sommige schermen de menubalk uitgeschakeld. Je ziet de menubalk nog wel, maar je kunt er niet meer op klikken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een template bewerkt.

Met de Admin Bar Unlocker kun je als administrator altijd en vanuit elk scherm de menu items in de beheeromgeving gebruiken. De plugin kent maar één instelling, je kunt hem in- of uitschakelen.

De Admin Bar Unlocker is hier te downloaden.

Hartelijke groet,

Mindert Aardema

You have no rights to post comments