Snel De Joomla Mail Settings Testen

Het instellen van de mail instellingen in Joomla kan soms wat lastig zijn. De mail instellingen vind je op de tab server van de algemene instellingen.

Meestal kun je kiezen voor php mailer, maar soms werkt dat niet goed. Je kunt als alternatief dan kiezen voor SMTP. Je dient dan de settings goed in te stellen en dan kun je gaan testen of alles goed werkt.

Het testen van de mail settings kan lastig zijn

Om de mail instellingen in Joomla te testen, moet je namelijk eerst deze instellingen opslaan. Daarna moet je testen of mails vanaf je website inderdaad goed verstuurd kunnen worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen, door met behulp van het contactpersonen component een contact formulier aan te maken. Door een bericht via dit formulier te versturen, test je of het mailen goed werkt.

Wanneer nu het mailen niet goed gaat, moet je eerst weer de algemene instellingen openen, daarna de mail instellingen aanpassen, de instellingen weer opslaan en weer opnieuw testen.

Gelukkig kan dit ook sneller, en wel met de Jemail Config Verifier plugin. In de onderstaande video zie je hoe deze plugin werkt:

Je kunt de Jemail Config Verifier plugin hier downloaden:

You have no rights to post comments