Een Kleine Verbetering Voor De Joomla Beheeromgeving

Ik werk inmiddels al vele jaren met Joomla en over het algemeen met veel plezier. Ik vind Joomla een prettig werkend systeem om goede websites mee te bouwen.

Maar, vind ik nu alles prettig werken in Joomla? Nee, sommige zaken in Joomla vind ik niet prettig, en soms wekken bepaalde zaken wat ergernis bij me op.

Het herladen van pagina's

Wat ik bijvoorbeeld niet prettig vind in Joomla, is dat elke keer wanneer je in een beheerscherm een wijziging doorvoert, de gehele pagina herladen wordt.

Stel dat je in het artikelbeheer scherm bent, en je wilt één of meerdere artikelen depubliceren, elke keer wanneer je op het groene vinkje klikt om een item te depubliceren, wordt de gehele pagina herladen.

Na het herladen ben je weer bovenaan de pagina aanbeland, en moet je weer de locatie zoeken waar je bezig was.

Dit zou gemakkelijker moeten kunnen.

De Ajax Toggler plugin

Deze plugin zorgt er voor dat de pagina niet wordt herladen, wanneer je bijvoorbeeld artikelen publiceert, depubliceert, speciaal maakt of welke knop je dan ook aanklikt.

Als je de Ajax Toggler plugin installeert en inschakelt, dan worden bewerkingen uitgevoerd, zonder dat de pagina opnieuw laadt. Je blijft dus gewoon daar waar je bezig bent, en hoeft niet steeds opnieuw naar beneden te scrollen.

De onderstaande video laat je exact zien wat ik bedoel:

Je kunt de Ajax Toggler plugin hier downloaden.

You have no rights to post comments