Inloggen in Joomla zonder inlogmodule

Wanneer het nodig is dat mensen kunnen inloggen op de frontend van je Joomla website, dan heb je hiervoor de "login form" module nodig. Deze module toont een inlogformulier waar mensen een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen invullen om in te loggen.

Alleen, sommige mensen willen niet zo'n inlog formulier op hun website. Wel willen ze dat mensen via de frontend kunnen inloggen.

Dat kan, en hieronder zie je drie manieren.

De url naar een login scherm

Je kunt via rechtstreekse URL's meteen naar bepaalde functionaliteiten binnen je Joomla website toe. Zo heb je een rechtstreekse url naar een login pagina. Deze url luidt als volgt: "index.php?option=com_users&view=login".

Het is de bedoeling dat je dit achter je website url zet (dus www.jouwsite.nl/index.php?option=com_users&view=login).

Met deze rechtstreekse URL kunnen mensen dus inloggen op de frontend van je Joomla website. Alleen, de URL is niet echt gemakkelijk te onthouden.

Een verborgen menu item

Een andere manier is om een menu item te maken van het type gebruikersbeheer -> inlogformulier. Wanneer je dit menu item in een verborgen menu zet, wordt het niet getoond op je website, maar je kunt de URL van het menu item wel kenbaar maken aan de mensen die moeten kunnen inloggen.

Wanneer je het menu item als titel geeft "inloggen" dan wordt de URL als volgt: www.jouwsite.nl/inloggen .

Mocht je in de algemene instellingen van Joomla bij de zoekmachine vriendelijke URL's niet de tweede optie (gebruik url herschrijven of mod_rewrite) hebben aanstaan, dan wordt de URL: www.jouwsite.nl/index.php/inloggen .

Je ziet dat deze URL een stuk gemakkelijker te onthouden is.

De Hot Login plugin

Met deze plugin zet je wel een inlog formuliertje op je website, alleen wordt deze getoond als een subtiel tabje bovenaan je website.

Pas wanneer men op deze tab klikt, komt er een inlog formulier tevoorschijn.

Alle drie manieren in een video

Uiteraard heb ik van dit alles een video gemaakt, welke je hieronder kunt bekijken:

Je kunt de Hot Login plugin hier downloaden.

You have no rights to post comments