Joomla gebruikersgroep kiezen bij registratie

Zoals je weet, is het mogelijk dat bezoekers van je Joomla website zichzelf registeren en een gebruikersaccount aanmaken op je website.

Deze gebruikers komen altijd terecht in een gebruikersgroep die je van te voren hebt ingesteld.

In de meeste gevallen is dit prima, echter er zijn ook situaties denkbaar waarin je wilt dat de ene gebruiker terecht komt in gebruikersgroep A, en de andere gebruiker in gebruikersgroep B.

De gebruikersgroep kiezen bij registratie

Standaard is het niet mogelijk in Joomla om tijdens de registratie gebruikers de juiste groep te laten kiezen. Wanneer mensen zich registreren, en je wilt dat mensen in verschillende groepen terecht komen, dan zul je dat dus als beheerder naderhand handmatig moeten regelen.

Twee types gebruikers

Stel dat je een website hebt waarop mensen spullen kunnen verkopen en waarop andere mensen spullen kunnen kopen, dan heb je dus twee types gebruikers op je website, kopers en verkopers.

Je wilt deze verschillende types gebruikers dan ook in verschillende gebruikersgroepen plaatsen. Een groep voor de kopers en een groep voor de verkopers.

Waarom verschillende gebruikersgroepen?

In Joomla is het zo geregeld dat je rechten en toegang instelt per gebruikersgroep. In het geval van de kopers en de verkopers wil je de verkopers andere rechten geven dan de kopers.

Ook wil je wellicht de verkopers toegang geven tot andere artikelen op je website dan de kopers. Daarvoor moet je dus werken met twee verschillende gebruikersgroepen.

De Usergroup selector plugin

Zoals eerder al gezegd, je kunt standaard in Joomla de gebruikers niet de gewenste gebruikersgroep laten kiezen tijdens de registratie.

Met de usergroup selector plugin maak je dit wel mogelijk. Hoe deze plugin werkt en wat de toepassing is, zie je in de onderstaande video:

You have no rights to post comments