Eigen afbeeldingen map voor Joomla gebruikers

Ik kreeg een interessante vraag van Anita. Ze wilde andere mensen artikelen laten schrijven op haar website. En als die mensen dan afbeeldingen zouden willen gebruiken, dan mochten ze alleen hun eigen afbeeldingen zien en gebruiken. Dus, afbeeldingen van andere gebruikers mochten niet getoond worden.

Elke Joomla gebruiker een eigen map

Wat Anita wilde, is zeker mogelijk in Joomla. Je kunt sowieso mensen de juiste rechten geven om artikelen aan te maken en te bewerken. Maar om mensen alleen gebruik te kunnen laten maken van hun eigen afbeeldingen, zou je per gebruiker een map moeten aanmaken.

Elke gebruiker heeft dan een eigen map waarin hij of zij afbeeldingen kan uploaden om te gebruiken in artikelen. Daarbij kan elke gebruiker alleen maar in de eigen afbeeldingen map kijken.

Een combinatie van standaard Joomla en JCE

Met de standaard mogelijkheden in Joomla was het dus al mogelijk om mensen artikelen te laten maken en bewerken. Echter, voor het aanmaken van een eigen map voor elke gebruiker is een extensie nodig.

Een extensie waarmee je dit prima voor elkaar kunt krijgen, is de JCE editor. In deze editor vind je een bestandsbrowser waarmee mensen afbeeldingen kunnen uploaden.

Verder vind je in JCE profielen waarin je zaken kunt instellen voor gebruikers. Zo kun je in een profiel bijvoorbeeld instellen wat de hoofdmap is voor gebruikers waar ze bestanden kunnen plaatsen.

Een eigen map op naam

Je kunt het echter nog wat mooier maken. Zoals ik al schreef, je kunt in een profiel in JCE instellen in welke map mensen afbeeldingen mogen uploaden.

Je kunt het ook zo regelen dat er automatisch een map aangemaakt wordt met de naam van de gebruiker, waarin die gebruiker zijn of haar afbeeldingen kan zetten. Dit doe je door gebruik te maken van een variabele

Alleen, nu begint het waarschijnlijk allemaal erg ingewikkeld te klinken. Dat is het niet, je moet het alleen even voor je zien.

Daarom heb ik er maar een video over gemaakt:

You have no rights to post comments