Je Eigen Social Media Buttons

In Joomla kun je sociale deel buttons plaatsen, waarmee bezoekers je artikelen kunnen delen via de verschillende sociale media. Hiermee kun je extra bereik en extra verkeer naar je website realiseren.

Er zijn meerdere extensies voor Joomla beschikbaar waarmee je automatisch in al je artikelen dergelijke sociale buttons kunt plaatsen, alleen zijn deze buttons vaak de standaard buttons (die eigenlijk niet zo heel mooi zijn).

Je eigen sociale buttons

Wanneer je een beetje creatief bent, heb je zo een paar mooie buttons ontworpen, en het zou natuurlijk mooi zijn als je deze op je website kon gebruiken. Een extensie die het mogelijk maakt om je eigen sociale buttons te gebruiken, is de ITP Social Buttons plugin.

Deze plugin is gratis te downloaden en te gebruiken en levert standaard al een behoorlijk arsenaal aan buttons. Wellicht dat er tussen deze buttons iets bij zit wat al goed werkt voor je website.

Wanneer je toch je zelf ontworpen buttons wilt gebruiken, dan kan dat ook in deze plugin. Alleen, het is niet heel eenvoudig om dit goed aan de praat te krijgen. Hier zou wat extra uitleg wel handig zijn, vandaar dit artikel en de onderstaande uitgebreide video.

In de onderstaande video ontdek je namelijk hoe je met behulp van de ITP Social Buttons plugin je eigen sociale deel buttons op je website plaatst. Het is een redelijk uitgebreid verhaal, waarin flink wat CSS code wordt gebruikt om tot mooie buttons te komen, maar ik denk dat het bekijken van de video zeker de moeite waard is.

 

De benodigde code downloaden

Wanneer je het toch lastig vindt om alle code die je in de video ziet op je website te krijgen, dan kun je alle code ook downloaden. Ik heb alles in een tekst bestand gezet, zodat je met wat kopiëren en plakken hetzelfde resultaat kunt krijgen als in de video.

Hier vind je het tekstdocument met de code (rechtsklikken en snelkoppeling opslaan).

De social media balk sticky maken

Wanneer je artikelen nu veel tekst bevatten en mensen moeten dus naar beneden scrollen om alles te lezen, dan verdwijnt de social media balk uit beeld. Dit is jammer, want dan valt het niet meer op dat je je artikel kunt delen via de social media.

Om dit op te lossen, zou je de social balk sticky kunnen maken. Dit betekent dat de balk bovenin beeld blijft plakken als mensen naar beneden scrollen en zodoende dus altijd in beeld blijft.

Hoe je de social media balk stick kunt maken, laat ik je zien in de onderstaande video:

Een custom social bar in joomla sticky maken

Een dikke twee weken geleden plaatste ik dit artikel op mijn website:http://www.netspecialist.nl/36-joomla-extensies/social-media/416-je-eigen-social-media-buttons.htmlDus, hoe kun je in Joomla je eigen custom social media share balk maken. Vandaag een toevoeging hierop die volgens mij erg waardevol is, namelijk: hoe maak je deze social share balk sticky. Met andere woorden, hoe zorg je er voor dat de balk in beeld blijft, wanneer mensen naar beneden scrollen.In deze video ontdek je exact hoe je dit regelt.Overigens, op mijn nieuwe website in aanbouw, zag ik dat de sticky social bar onder video's verdween. Als jij dit ook hebt, dan kun je dit oplossen door de z index te verhogen.In deze video zie je dat we de social bar in een div plaatsen met de class socialbar. We regelen verder geen styling voor deze div, maar je zou in je css bestand voor deze class kunnen instellen:z-index:1000;dan verdwijnt de social balk niet meer onder video players.Ik hoop dat je er iets mee kunt (en dan wordt liken en delen natuurlijk altijd gewaardeerd ;-)

Geplaatst door netspecialist.nl op vrijdag 12 februari 2016

Een sociale counter

Wat de ITP Social Buttons plugin niet doet, is bijhouden hoevaak je artikelen zijn gedeeld via de verschillende social media kanalen. Ik heb dit op dit moment nog niet uitgezocht, wellicht dat ik dat in een later stadium nog ga doen.

Maar misschien lukt het jou ook wel om een teller in de sociale buttons te plaatsen. Dan zou het zeer gewaardeerd worden als je in een reactie onder dit artikel uitlegt hoe je dit precies gedaan hebt.

Mocht je nu dit artikel en de video nuttig en waardevol vinden, dan zou ik een like, tweet of plus ook erg waarderen!

Je kunt de ITP Social Buttons plugin hier downloaden.

You have no rights to post comments