Een social media slider voor Joomla

Wanneer je een website hebt, dan wil je waarschijnlijk dat de bezoekers van je website je ook kunnen volgen via de sociale media.

Wellicht maak je gebruik van meerdere sociale media kanalen, zoals Facebook, Twitter etc. Het zou mooi zijn als je deze social media kanalen op een elegante manier zou kunnen tonen op je Joomla website.

Een Social Media Slider

Een mooie manier om je social media kanalen te tonen, is via een slider. Dit is een balk aan de zijkant van je website met daarin de verschillende social media icoontjes.

Wanneer een bezoeker dan met de muis boven eén van de icoontjes zweeft, schuift er een balkje uit waarop men kan klikken om je te volgen via dat kanaal.

 Een hele mooie module om zo'n social media slider op je website te zetten, is JJ Social Slide. In de onderstaande video zie je hoe deze module werkt:

Mobiele gebruikers

Misschien wil je dat een dergelijke sociale media slider niet getoond wordt aan mobiele gebruikers. Deze module heeft een handige optie, waarmee je hiervoor één en ander kunt instellen.

Je kunt aangeven of de slider altijd getoond wordt, verborgen wordt voor smartphones of verborgen wordt voor zowel smartphones en tablets.

Het gevaar van afleiding

Het is natuurlijk altijd mooi om mensen via je website door te verwijzen naar je social media kanalen. Echter, er kleeft ook een risico aan.

Wanneer je mensen doorstuurt naar Facebook, Twitter etc. dan stuur je ze dus eigenlijk weg van je eigen website.

De kans is groot dat je bezoekers blijven hangen op Facebook of andere social media kanalen en dus niet meer terug keren naar je website.

Het is goed om je hier van bewust te zijn.

You have no rights to post comments