Joomla berichten op social media plaatsen

Een tijdje geleden kreeg ik een vraag van Paul Thijssen over hoe je automatisch berichten via je Joomla website op social media kunt plaatsen. Ik had het antwoord niet meteen paraat, maar hoefde het zelf niet uit te zoeken, omdat Paul zelf al een antwoord gevonden had.

Sterker nog, ik kreeg van Paul in een document exact uitgelegd hoe hij het voor elkaar gekregen had.

Ik vond de uitleg van Paul erg handig en heb hem daarom meteen gevraag of ik het als gastblog op mijn website mocht plaatsen. Dit vond hij prima, waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben.

Dus, doe er je voordeel mee!

Berichten plaatsen op social media met AutotweetNG

Gastblog post van Paul Thijssen

Met het component AutotweetNG kun je via je Joomla website automatisch berichten naar Twitter en Facebook sturen. Het is een gratis extensie die te vinden is op http://www.extly.com/autotweet-ng-pro.html . Kies hier voor de gratis versie. Ik gebruik nog de versie die hiervoor was. Na installatie kun je de kanalen instellen die je nodig hebt. In de Free version heb één kanaal voor Twitter en één kanaal voor Facebook.

Je krijgt eerst het Dashboard te zien (zie afb, klik om te vergroten):

Dashboard Autotweet

Daar kun je kiezen voor het kanaal dat je wilt instellen. Klik op het Twitter icoontje.

Maak in het daarop volgende scherm een nieuwe rule. Vul daar de geel gemarkeerde velden in met de naam van jouw keuze en kies voor opslaan. Voor de rest hoef je niks in te vullen (zie afb, klik om te vergroten):

AutotweetNG

Daarna komt het lastigste stukje. Je moet het channel voor Twitter gaan aanmaken. Vul alle gegevens in die geel gemarkeerd zijn (zie afb, klik om te vergroten):

Autotweet Twitter Channel

Een naam voor je channel kun jezelf kiezen de overige velden links in de tekening kun je naar eigen wens invullen. Bij mij zijn ze zoals bovenstaand ingevuld.

Dan de rechterzijde van de tekening die wordt wat moeilijker. Daar voor moet je naar: https://apps.twitter.com/ maak daar een account aan en maak je Twitter app volg daar de aanwijzingen die je krijgt.

Als je alles goed hebt gedaan krijg je automatisch alle gegevens die je nodig hebt om aan de rechterzijde in te vullen. Als je alles hebt ingevuld klik dan op validate en er zal een ID nummer automatisch worden ingevuld. Als je klaar bent opslaan en sluiten.

Als dat allemaal klaar is ga dan naar je plugin beheer en zoek daar via de zoekoptie naar auto. De plugin autotweet-post zul je dan makkelijk vinden. Zorg dat je autopublisch op aan hebt staan en kies zelf de interval. Hoie korter de interval des te meer kans op fouten ik heb gekozen voor 60 seconden dit gaat tot nog goed.

Autotweet

Vul dan de gegevens in die jij wilt dat naar Twitter gaan bij posting filter dit kun je naar eigen wens invullen. Ik heb hierbij alleen gekozen voor het laatste nieuws naar Twitter te sturen.

AutotweetNG

Bij message optie kun je ook naar eigen wens alles instellen. Klik daarna op opslaan en Twitter is klaar.

AutotweetNG

Dan is Facebook aan de beurt dat is een hele lastige klus die me niet gelukt is. Naar flink veel zoek werk en een paar keer flink onderuit te zijn gegaan ben ik uiteindelijk toch op een oplossing gekomen die achteraf heel makkelijk blijkt te zijn.

Open je Twitter account en open daarnaast in een nieuw tabblad je Facebook account. Ga nu op je Twitter account naar je profiel pagina. Klik daar helemaal onder in op de Facebook koppeling. Koppel nu je Twitter account met Facebook.

Je Facebook account moet daarbij geopend zijn anders kan de koppeling niet plaats vinden. Hierdoor geef je toestemming aan Twitter om je berichten eenvoudig door te zetten naar Facebook. Wijzigingen opslaan en je bent klaar.

AutotweetNG

Het is zelfs mogelijk om met beide (autotweetNG en Twitter) vanuit diverse websites naar hetzelfde Twitter account te laten Twitteren en dus ook direct door naar hetzelfde Facebook account.

Zo gebruik ik nu autotweetNG op alle sub domeinen die gekoppeld zijn aan de website waardoor alle nieuwsberichten automatisch naar Twitter en Facebook gaan. Hopelijk gaan we nu ook meer bezoekers naar de site trekken en spoort dit andere leden van deze vereniging aan om ook hun website gedeelte te gaan gebruiken.

Paul Thijssen

www.jongnederlandhelden.nl of www.bende.jongnederlandhelden.nl

You have no rights to post comments