Tweet en krijg bezoekers op je Joomla website

Als je meer bezoekers naar je website wilt lokken, dan zou je gebruik kunnen maken van Twitter. Twitter is een website waarop je een account kunt aanmaken en vervolgens kun je korte berichtjes het internet op sturen. Andere Twitter gebruikers kunnen jou volgen en als ze dat doen, dan zien ze meteen jouw berichtjes.

Stel dat je een nieuw artikel op je Joomla site zet en je zou hier een twitter bericht over sturen met een link naar dit artikel, dan kunnen al jouw Twitter volgers via je "tweet" meteen naar dat nieuwe artikel op jouw website gaan.

Als jouw volgers je nieuwe artikel leuk vinden, dan kunnen ze je Twitter bericht "retweeten". Ze sturen dan jouw tweet nog eens rond en de volgers van deze personen zullen dat bericht weer zien. Deze volgers kunnen het Twitter bericht ook weer retweeten, en zo zou je Twitter bericht met link naar jouw site zich als een olievlek over het internet kunnen verspreiden.

Je kunt ook de bezoekers van je Joomla site de mogelijkheid bieden meteen te twitteren vanaf jouw site. Dit doe je met een "tweet knop". In de onderstaande video zie je twee voorbeelden van een tweet knop. Eén voor Joomla 1.5 en één voor Joomla 1.6. Deze tweetknoppen zijn zeer eenvoudig op je Joomla site te zetten. Onderaan de video zie je waar je deze tweet knoppen kunt downloaden.

Klik hier voor de tweet knop voor Joomla 1.6 (deze werkt ook voor Joomla 2.5)

Klik hier voor de tweet knop voor Joomla 1.5

You have no rights to post comments