Image Hotspots Links In Een Nieuw Venster Openen

In mijn vorige video over de image hotspots liet ik je zien hoe je eenvoudig een afbeelding op je Joomla website kunt voorzien van hotspots.

Met deze hotspots kun je extra informatie of hyperlinks plaatsen op afbeeldingen. Er was alleen één nadeel, de hyperlinks openen niet in een nieuw venster.

Dit is jammer, want hiermee jaag je de bezoekers van je website eigenlijk weg naar een andere site. Mooier zou het zijn, wanneer de hotspot links in een nieuw venster zouden openen en ook je eigen website open zou blijven staan.

Een template override

Je kunt dit nadeel oplossen met een template override. Met een template override kun je de code van de module in je template zetten en aanpassen. Deze template override overruled dan de code van de module.

Je maakt dus geen aanpassingen in de module zelf, maar je wijzigt alleen de kopie van de code welke je in je template plaatst.

Met een template override kun je er dus voor zorgen dat de hotspot links geopend worden in een nieuw venster.

In de onderstaande video zie je hoe je zo'n template override maakt voor de JA Image Hotspot module:

Hotspot links openen in een nieuw venter

In mijn vorige video over de image hotspots (http://www.netspecialist.nl/47-joomla-extensies/foto-en-video/408-image-hotspots-maken-in-joomla.html ) liet ik je zien hoe je eenvoudig een afbeelding op je Joomla website kunt voorzien van hotspots.Met deze hotspots kun je op afbeeldingen extra informatie of hyperlinks plaatsen op afbeeldingen. Er was alleen één nadeel, de hyperlinks openen niet in een nieuw venster.Dit is jammer, want hiermee jaag je de bezoekers van je website eigenlijk weg naar een andere site. Mooier zou het zijn, wanneer de hotspot links in een nieuw venster zouden openen en ook je eigen website open zou blijven staan.Je kunt dit nadeel oplossen met een template override. Met een template override kun je de code van de module in je template zetten en aanpassen. Deze template override overruled dan de code van de module.Je maakt dus geen aanpassingen in de module zelf, maar je wijzigt alleen de kopie van de code welke je in je template plaatst.Met een template override kun je er dus voor zorgen dat de hotspot links geopend worden in een nieuw venster.In de onderstaande video zie je hoe je zo'n template override maakt voor de JA Image Hotspot module:

Posted by netspecialist.nl on vrijdag 27 november 2015

You have no rights to post comments