Een slideshow in Joomla

Als je mooie foto's hebt, dan wil je die misschien wel graag op je Joomla website zetten.Wat dan vaak erg fraai lijkt, is een slideshow, oftewel een diavoorstelling.

Er zijn heel veel extensies te vinden om een diavoorstelling op je Joomla website te plaatsen. Maar wat is nu een goede extensie, en welke werkt nu eigenlijk een beetje gemakkelijk?

De Slideshow CK module

Een module die eenvoudig werkt en die een mooi resultaat geeft, is de slideshow CK module. Je kunt deze module gratis downloaden en gebruiken.

Foto's importeren uit een map

Wanneer je heel veel foto's in een map hebt staan, dan wil je die wellicht niet één voor één toevoegen aan deze slideshow module, dat zou erg veel werk zijn.

Standaard biedt de slideshow CK module niet de mogelijkheid om foto's te importeren uit een map. Wel kun je de module uitbreiden met een plugin die dit wel mogelijk maakt, alleen is deze plugin niet gratis.

De slideshow CK module in actie

Om je te laten zien hoe je deze module kunt gebruiken in Joomla, heb ik er een video van gemaakt.

Ik laat je in de video zien hoe je slides aanmaakt, hoe je foto's kunt voorzien van een bijschrift en hoe je foto's aanklikbaar maakt en laat linken naar een andere website. Ook zie je hoe je tekst uit een artikel kunt tonen in foto's.

You have no rights to post comments