Videos in je Joomla webwinkel gebruiken

Wanneer je met je website goed wilt scoren in Google, dan is het belangrijk om veel waardevolle en relevante content op je website te zetten. Google wil haar gebruikers (dus de mensen die in Google zoeken) de meest relevante en bruikbare informatie leveren.

Voor een webshop geldt hetzelfde als een website

Je wilt natuurlijk ook met je webshop goed scoren in de zoekmachines. Dit betekent dat je ook veel relevante en waardevolle content in je webshop moet plaatsen.

Maar hoe doe je dat, want een webshop is meer om producten te verkopen, niet zozeer om informatie te bieden, toch?

Goede productbeschrijvingen

Een goede manier om veel relevante en waardevolle content in je webshop te krijgen, is door het plaatsen van goede productbeschrijvingen. Maak daar dus serieus werk van, zorg voor uitgebreide beschrijvingen en maak daarbij ook gebruik van heading teksten (kopteksten).

Het plaatsen van goede productbeschrijvingen dient twee doelen: je geeft de bezoekers uitstekende informatie over je product en het is goed voor de zoekmachines. Overigens, schrijf alles op je website altijd voor mensen, niet voor zoekmachines.

Video's gebruiken

Wanneer je het lastig vindt om goede productbeschrijvingen te maken, dan kun je natuurlijk ook extra waarde bieden door het plaatsen van video's.

Stel dat je gitaren verkoopt in je webwinkel, hoe waardevol zou het zijn als jij in de productbeschrijving van een gitaar een video toont. In deze video laat je de gitaar van alle kanten zien, je laat horen hoe hij klinkt, je laat zien hoe mooi afgewerkt de gitaar is.

Denk je eens in dat jij een gitaar zou willen kopen, zou je zo'n video dan waardevol vinden?

Ook kun je heel goed in een video twee producten met elkaar vergelijken. Dit kan een bezoeker enorm helpen bij het bepalen van een keuze.

Plaats je video's op Youtube

De video's die je op je website of in je webwinkel zet, plaats deze op Youtube. Wanneer je ze op Youtube zet, dan zal het afspelen van de video's je website niet vertragen.

Daarbij: Youtube is na Google de grootste zoekmachine op het internet. Dus, ook voor de vindbaarheid van je website of webshop is het erg goed om video's op Youtube te zetten.

In de onderstaande video zie je hoe je zelf video's in je webwinkel kunt zetten. Overigens, je kunt op dezelfde manier ook video's in je Joomla artikelen plaatsen. Video's zijn namelijk niet alleen handig voor webwinkels, maar ook voor je gewone website artikelen.

De allvideos plugin

De plugin die ik in de video gebruik, is de allvideos plugin. Wanneer je deze in je Joomla website installeert en activeert, kun je dus Youtube videos laten zien op je website of in je webwinkel.

You have no rights to post comments