Nieuwsbrieven versturen vanuit Joomla

Wanneer je een Joomla website hebt, dan wil je natuurlijk graag je bezoekers op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt op je site. Dit kun je heel goed doen via een nieuwsbrief.

Wanneer je een webwinkel hebt, dan is een nieuwsbrief een absolute MUST! Hoe wil je anders nuttige informatie versturen naar je klanten of bekend maken dat je nieuwe aanbiedingen en kortingsacties hebt.

Zelf ben ik niet zo'n voorstander van het versturen van nieuwsbrieven via je website. Het kan een behoorlijke belasting voor je site zijn. Ik heb daarom zelf voor een online dienst gekozen. Een ander nadeel van een nieuwsbrief via je site is de beperking die veel webservers hebben ten aanzien van de hoeveelheid mails die je kunt sturen. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Echter, omdat een online dienst een prijskaartje heeft, wil ik je toch een mogelijkheid laten zien om met een gratis extensie nieuwsbrieven te versturen. Deze extensie heet AcyMailing. Er zijn meerdere versies van deze extensie, de "starter" uitvoering is gratis. Wil je meer mogelijkheden, dan kun je een betaalde uitvoering van AcyMailing aanschaffen.

In de onderstaande video zie je in vogelvlucht hoe je met AcyMailing een nieuwsbrief systeem opzet op je Joomla website. Ik laat niet alle instellingen zien, anders zou de video veel te lang worden, maar met deze video moet het lukken om je eigen nieuwsbrief te starten.

Je kunt AcyMailing hier downloaden

You have no rights to post comments