Anti mail spam voor Joomla

Wanneer je op je website je email adres plaatst, dan heb je kans dat je spam mails zult gaan krijgen van spam robots. Dergelijke bots scannen websites op email adressen, zodat daar spam naar toe gestuurd kan worden.

Joomla heeft een ingebouwd beveiligingssysteem

In extensies -> plugin beheer vind je namelijk de "Inhoud - E-mailadres coderen" plugin. Deze plugin codeert email adressen in artikelen en categorieën. Hiervoor wordt javascript gebruikt.

Op zich werkt deze plugin goed, maar dus alleen in artikelen en categorieën en niet op andere gedeeltes van je Joomla website. Verder zal de plugin niet goed werken bij javascript problemen.

De Email Protector Plugin

Dit is een betere optie. Deze plugin beschermt email adressen niet op basis van javascript en beperkt zich niet tot alleen artikelen en categorieën. Met de Email Protector Plugin kun je dus overal op je Joomla website email adressen beschermen tegen spam bots.

Wanneer je de plugin installeert, wordt automatisch de standaard Joomla plugin (Inhoud - E-mailadres coderen) uitgezet.

Als je de plugin opent in pluginbeheer (als je de plugin niet meteen kunt vinden, zoek dan even op "email"), dan kun je op de tab "Basis Opties" een aantal zaken instellen.

Modus

Met de modus kun je aangeven in welke modus het email adres getoond wordt op je site. Als een aanklikbaar of een niet aanklikbaar email adres. Je kunt ook aangeven om het te laten zoals het is, dan doet de plugin verder niets met de weergave en hanteert de weergave die je zelf hebt ingesteld.

Display Email As

Met deze optie geef je aan hoe je wilt dat je email adres getoond wordt.

Protect in Feeds

Als je feeds gebruikt op je site, kun je aangeven hoe je email adres in deze feeds getoond moet worden.

Protect in JavaScript

Als je email adres in javascript getoond wordt, kun je het daarin ook beschermen. Controleer wel of je javascripts dan nog werken, anders kun je deze optie beter uitzetten.

De plugin is dus vrij eenvoudig in het gebruik. Wanneer je email adressen toont op je Joomla site, dan ben je met deze plugin een stuk beter beschermd tegen spambots.

You have no rights to post comments