Adres Joomla beheeromgeving wijzigen

Er is een nieuwere versie van dit artikel!

Wanneer je een website hebt, dan bestaat altijd de kans dat deze gehacked wordt. Met een goede beveiliging kun je echter een hoop narigheid voorkomen.

In onderstaande video wordt onthuld hoe je het adres van de administrator pagina van Joomla kunt aanpassen. Een hacker zal, bij het vermoeden dat een website in Joomla gebouwd is, dit meteen checken door naar www.jouwsite.nl/administrator te gaan. Wanneer nu inderdaad de administrator pagina verschijnt, dan hoeft zo'n hacker alleen nog maar je gebruikersnaam en wachtwoord te raden.

Je maakt het een hacker een stuk moeilijker door het adres van de administrator pagina te veranderen. Hoe, dat wordt dus in onderstaande video onthuld.

Als je een wachtwoord invoert voor de admin pagina met behulp van Ksecure, maak dan geen gebruik van leestekens en cijfers. Dus, alleen letters.

Oh ja, mocht je nu zelf vergeten zijn wat het adres van je administrator pagina ook al weer was, dan kun je dus niet meer inloggen in je eigen website. Probeer het nieuwe adres dus goed te onthouden.

Mocht je het echt niet meer weten, ga dan met behulp van een FTP programma naar de Joomla mappen en bestanden op je webserver. Open dan de map plugins/system/ksecure. In deze map vind je het bestand "ksecure.php". Hernoem dit bestand naar bijvoorbeeld "ksecure.old". Daarna kun je weer inloggen via www.jouwsite.nl/administrator.

De Ksecure plugin download je hier

Succes!

Mindert Aardema

 

 

 

You have no rights to post comments