Joomla 1.6 komt er aan

Op 17 mei werd de eerste beta versie van Joomla 1.6 gelanceerd. Joomla 1.6 is een compleet nieuwe Joomla versie, met behoorlijk wat verbeteringen ten opzichte van de huidige Joomla versie.

  • Eén van de zaken die zijn aangepakt, is de site toegang. In Joomla 1.6 zijn er veel meer mogelijkheden voor het bepalen wie welke artikelen mag zien en bewerken.
  • Verder is de sectie en categoriestructuur overhoop gegooid, waarbij je veel meer mogelijkheden hebt om verschillende categorieën aan elkaar te koppelen.
  • Ook de installeer optie is verbeterd. In Joomla 1.6 wordt het mogelijk om met één klik extensies te updaten naar de nieuwste versie.

Bovenstaande zijn interessante veranderingen. Is deze beta versie nu al geschikt om te gebruiken? Nou, alleen voor testdoeleinden. Wanneer je wilt stoeien met de nieuwste Joomla versie, dan kun je best de beta downloaden en installeren. Echter, het is nog geen stabiele versie. Deze beta is dus niet geschikt voor je productie website. Wanneer er een productieversie uitkomt van Joomla 1.6 is nog niet bekend, waarschijnlijk zal dit nog wel enige maanden duren.

De komende periode wil ik alvast wat video's gaan posten over Joomla 1.6. Laat een reactie achter wat jij nu interessant zou vinden, dan kan ik kijken of ik daarvan een video kan maken.

Groeten,

Mindert Aardema

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen