Het aanmaken van content in Joomla kan een tijdrovend klusje zijn. Je moet eerst categorieën aanmaken, dan artikelen en tot slot de menu items.
Kortom, je bent heel wat muisklikken verder, voordat je een aantal pagina's op je website hebt staan. Gelukkig kan dit ook sneller.
Bulk content
Hiermee wordt bedoeld: veel content in één keer plaatsen. Dus, in plaats van categorie voor categorie, artikel voor artikel en menu item voor menu item, kun je ook in één keer veel categorieën, artikelen en menu items tegelijkertijd aanmaken.
Je kunt dit namelijk doen met de extensie OS Content.
Met dit component kun je vanuit één scherm tot 10 categorieën, artikelen en menu items tegelijkertijd aanmaken. Dit kan je productiviteit in Joomla behoorlijk verhogen.
In de onderstaande video zie je hoe het component werkt:
Is je content in één keer klaar?
Wanneer je content aanmaakt met het OS content component, dan heb je natuurlijk minder mogelijkheden dan wanneer je de standaard Joomla zaken gebruikt. Zo kun je geen afbeelding voor de introtekst en voor het volledige artikel opgeven. En je hebt ook geen mogelijkheid de artikel opties in te stellen of velden om de meta data in te voeren.
OS content biedt je een vrij rudimentaire manier om content aan te maken. Je krijgt een optie om een titel in te vullen voor een categorie of een artikel. Verder kun je bij de artikelen nog aangeven wie de auteur is en of het een speciaal artikel moet zijn. Maar daarna houden de mogelijkheden vrij snel op.
Ook de tekst invulvelden zijn vrij beperkt. Voor artikelen vind je een veld voor de introtekst en voor de tekst van het volledige artikel. Bij deze tekstvelden vind je geen tekstverwerker opties. Je moet dus eigenlijk HTML code gebruiken om de teksten van de artikelen aan te maken.
Gericht op snelheid en productiviteit
Is het erg dat het component OS Content je slechts een beperkt aantal mogelijkheden biedt voor het aanmaken van content? Nou, eigenlijk niet.
De bedoeling van dit component is om snel veel content op je website te zetten, zodat deze alvast maar op je website staat en gevonden kan worden door zowel je bezoekers als de zoekmachines.
Het proces van finetuning kun je dan daarna doen per artikel. Of liever gezegd, moet je daarna doen. De content die je aanmaakt met OS Content mist een aantal zaken die wel belangrijk kunnen zijn voor zoekmachine optimalisatie. Maar met behulp van het component heb je het meest saaie en tijdrovende werk al gedaan, en dat scheelt toch een heel stuk.